Expediere din România în 1-3 zile lucrătoare.
[wpml_language_selector_widget]
0lei 0
Shopping cart

Nu ai niciun produs în coș.

Jurnal inspirațional

Cum afli măsura inelului? Cum porți mai multe inele deodată?

Aceste două întrebări apar cel mai des printre pasionatele de bijuterii — sau cele care doresc să pună accent pe inel ca bijuterie-amprentă.

Să începem cu aspectul practic: cum știi cu adevărat ce măsură porți la inel? E primul aspect esențial, atunci când îți comanzi online bijuteria de care te-ai îndrăgostit.

Reține: în Europa și aici, pe ABULIL.com, mărimea inelului este corespondentul circumferinței interioare a acestuia, măsurată în milimetri. Cu alte cuvinte, dacă circumferința degetului pe care vei purta inelul este de 52 mm, 52 este mărimea pe care o vei alege.

Cum măsori circumferința degetului?

Simplu: decupează o fâșie de hârtie de grosimea unei verighete (sau o panglică deschisă la culoare) și înfășoar-o în jurul degetului, la baza acestuia. Nu trebuie să fie nici prea strânsă, nici prea largă – ține cont de cum ai purta un inel pe deget. 

Marchează apoi cu un pix sau creion exact linia unde întâlnesc cele două capete ale fâșiei de hârtie, odată înfășurate. Desfășoară hârtia și măsoară!

Aceasta e mărimea corectă pentru inelul tău.

Cum porți mai multe inele deodată?

„Ring stacking” este un trend foarte popular, care pune accent pe expresivitatea mâinilor și a gesturilor tale. O „mișcare” stilistică îndrăzneață, care îți va scoate în evidență colecția de inele.

Să trecem la sfaturile de styling pentru a purta acest trend cu încredere, în acord cu stilul tău personal!

  1. Găsește o temă vizuală

Cu ce poți să începi este să mergi pe un singur stil de inele – sau un singur material, cum ar fi aurul. Forme minimale și geometrice? Poartă-le împreună. Forme organice și de inspirație naturală? Echilibrează-le. Stil fantezist, vintage, glam, ultra decorativ – indiferent de alegerea ta, păstrarea unei singure teme poate fi secretul unui rezultat stylish.

  1. Începe cu piesa de rezistență

Întotdeauna pornește de la inelele mai mari și vizibile, cele statement. Din motive atât practice cât și estetice, îți va fi mai ușor să structurezi piesele complementare în funcție de cele care fură toate privirile. Uneori, vei vedea că două inele statement merg bine unul lângă celălalt, alteori acestea au nevoie de mai mult spațiu – sau să fie purtate pe mâini diferite.

  1. Fii atentă la încheietura mâinii

Dacă optezi pentru un stil maximal în zona mâinilor, ai grijă dacă adaugi și brățări în ansamblu. Poți merge pe aceeași idee de „more is more” și pentru brățări, alegând piese care continuă povestea inelelor. Însă contrastele de tip: inele mari și statement versus brățări foarte delicate (sau invers) nu funcționează de obicei.

  1. Grupuri de inele

Poți opta pentru varianta de „stacking” orizontal, în care ai câte un inel pe majoritatea degetelor – situație în care e dezirabil să optezi și pentru inele mai subțiri, mai fine. Poți alege stacking vertical, adică să alături 2 sau 3 inele pe un singur deget – situație în care e preferabil să lași spațiu pe degetele vecine, să nu porți inele pe fiecare deget.

  1. Ai încredere în instinctul tău

La finalul „regulilor”, ne întoarcem și insistăm că nu toate regulile se aplică, atunci când vine vorba de stilul și gusturile personale. Găsește-ți propriile „do’s and don’ts”, experimentează, joacă-te cu bijuteriile tale preferate. Rezultatul va fi tot timpul strălucitor!

Mai multe articole

Join our universe

Ne bucurăm că ești aici. Păstrează legătura cu noutățile din universul ABULIL.
Nu am putut realiza abonarea. Te rugăm să reîncerci.
Te-ai abonat cu succes.