Expediere din România în 1-3 zile lucrătoare.
[wpml_language_selector_widget]
0lei 0
Shopping cart

Nu ai niciun produs în coș.

Garanție produse

ABULIL X OFIR SRL asigură respectarea drepturilor consumatorilor astfel cum sunt reglementate în OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri, OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, Legea 296/2004 privind Codul consumului, precum și în alte acte normative ce reglementează drepturile consumatorilor.

Garanția legală de conformitate este de 2 ani de la data livrării produselor.

Durata medie de utilizare a produsului este de 3 ani.

În caz de neconformitate, consumatorul are dreptul, în condițiile art. 11 din OUG nr. 140/2021: a) de a beneficia de aducerea în conformitate a produselor; b) de a beneficia de o reducere proporțională a prețului; c) de a obține încetarea contractului.

Pentru aducerea produselor în conformitate, consumatorul poate opta între reparația produsului și înlocuirea acestuia, cu excepția cazului în care măsura corectivă aleasă ar fi imposibilă sau, în comparație cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, ar impune vânzătorului costuri care ar fi disproporționate.

Reparațiile sau înlocuirile se efectuează fără costuri și într-un termen rezonabil care nu poate depăși 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate.

Consumatorul beneficiază de înlocuirea produselor în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăși 30 de zile calendaristice.

Consumatorul are dreptul fie să obțină o reducere proporțională a prețului în conformitate cu art. 13 din OUG 140/2021, fie să obțină încetarea contractului de vânzare în conformitate cu art. 14 din OUG 140/2021, în oricare dintre următoarele cazuri: a) vânzătorul nu a finalizat reparația sau înlocuirea sau, după caz, nu a finalizat reparația sau înlocuirea potrivit prevederilor art. 12 alin. (2)-(4) din OUG 140/2021 sau vânzătorul a refuzat să aducă în conformitate produsele potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) din OUG 140/2021; b) se constată o neconformitate, în pofida eforturilor vânzătorului de a o remedia; c) neconformitatea este de o asemenea gravitate încât justifică o reducere de preț sau dreptul la încetarea imediată a contractului de vânzare; d) vânzătorul a declarat că nu va aduce bunurile în conformitate într-un termen rezonabil sau fără inconveniente semnificative pentru consumator ori acest lucru reiese clar din circumstanțele cazului.

Consumatorul nu are dreptul de a obține încetarea contractului dacă neconformitatea este minoră. Sarcina probei cu privire la caracterul minor al neconformității îi revine vânzătorului.

Garanția nu vizează produsele deteriorate ca urmare a nerespectării indicațiilor de utilizare, a utilizării necorespunzătoare, a accidentelor de orice fel sau datorate altor cauze ce nu au legătură cu defectele de material sau de fabricație.

Pentru a beneficia de garanție, consumatorul va prezenta certificatul de garanție însoțit de bonul fiscal în original sau, după caz, de factura fiscală.

Join our universe

Ne bucurăm că ești aici. Păstrează legătura cu noutățile din universul ABULIL.
Nu am putut realiza abonarea. Te rugăm să reîncerci.
Te-ai abonat cu succes.